De Theorie van het Zeilen

Gepubliceerd op 27 januari 2016

images.jpg - 4.07 kb

Evenals vorig jaar organiseert de zeilafdeling van de ZRZV wederom theorieavonden voor de zeiler.
Theorieavonden worden door een grote groep leden als nuttig ervaren, een goede reden om dit weer te organiseren.

De data waarop deze avonden worden gehouden zijn:

 

  • Dinsdag 16 februari, Inge de Groot zal op deze avond een uiteenzetting geven over krachten, koppels, basis trim van het zeil,vaarproblematiek grote schepen, zeilen op de IJssel ( stroming, regels en sluis). Aan de hand van een tochtplanning rondje Zwolle Kampen, Zwartsluis zal zij al bovengenoemde behandelen.
  • Dinsdag 22 maart hebben we twee onderwerpen: in het eerste deel zal Andreas Derks de wedstrijdregels voor de wedstrijdzeilers uitleggen. Interessant óók voor de niet wedstrijdzeiler. Start en finish natuurlijk en schat het ronden van die boei niet te gering in. Handig te weten én kunnen wanneer je als toerzeiler in een druk gebied op de Beulakerwijde of de Friese Meren zeilt aangezien de algemene voorrangsregels bij het wedstrijdzeilen hetzelfde zijn al bij gewone vaart.
     In het tweede deel van deze avond zo rond 20:30 uur zal Piet Kamstra je op een amusante wijze een aantal steken en knopen aanleren. Altijd weer lastig, hoe ging die knoop ook alweer.
  • Dinsdag 12 april wordt door Jan Horst aandacht geschonken aan wedstrijdtactiek en wederom wat mag nu wel en wat nou net weer niet. Denk nu niet:”ik vaar geen wedstrijd, dus dat is niks voor mij”. Ook hier geldt weer handig om te weten ook voor de gewone vaart.

 Alle avonden hebben hun aanvang om 19:30 uur, en zullen ongeveer om 21:30 uur afgelopen zijn.