De boten uit het water ……..

Gepubliceerd op 25 oktober 2010

ImageVoor roeiers de normaalste zaak van de wereld; voor zeilers een wat minder vaak voorkomende en emotionele gebeurtenis. Boten uit het water betekent immers einde zeilseizoen. En dat terwijl we pas net zijn begonnen.
 
Zestien dappere zeilers lieten zich niet door emotie of weersvoorspelling weerhouden. Zij stortten zich op bootjes, mossels en algen, gesterkt door een heerlijke soep tussen de middag. Het resultaat van een dag hard werken mag er zijn. Alle zwaardbootjes, inclusief de optimisten liggen gesopt en gepoetst te glimmen achter het gebouw. Twee kielboten zijn van zeilen ontdaan in winterkleed gehesen. Alleen de Notos moet wat overuren maken. Maar na de herfstvakantie zal ook deze boot van zijn welverdiende rust gaan genieten. Door Schoolslag hebben we ons jaarlijkse poetswerk verplaatst naar achter het gebouw. De glijbaan aldaar is geheel van zijn algen ontdaan.
 
En helemaal aan het eind van de dag, toen alle bootjes uit het water waren, ook de C-vieren van  Schoolslag, gleed de Kari het water in. Windkracht 4, super zeilweer!

Foto's