De Boegies: Wanderrudern 

Gepubliceerd op 4 mei 2023

Als roeiploeg “de Boegies” brengen we meestal ieder jaar wel een bezoek aan een andere roeiclub. Om eens te roeien in een andere omgeving hoe leuk is dat! Hilbert zoekt het allemaal uit en zo belanden “de Boegies” dit jaar in Duisland. 

In het laatste weekend van April waren we te gast bij roeivereniging Wezer in Hameln. We werden ontvangen door Martin bij hem thuis. Een fantastische gastheer en uitstekende organisator zo hebben we ervaren.  

Zaterdag werden alle deelnemers +/- 30 weggebracht met touringcar naar Polle. Daar zijn we gestart met 7 boten om vervolgens ongeveer 40 km te roeien op de rivier de Wezer naar Hameln. Iedereen werd gemixt en zo was de taal ineens Duist in de boot. „Wende über steuerbord” – „los!” Onderweg een tussenstop bij een kleine roeivereniging die ook aan de Wezer lag. Een lekkere lunch gehad en weer verder geroeid. Vanaf het water zag je de heuvels en de in bloei staande gele velden met koolzaad. 

Zondag was het prachtig zonnig weer en ging de tocht vanaf de roeivereniging Wezer naar het 30 km verderop gelegen Rinteln. Onderweg wat stuurwissels op het water (altijd hilariteit). Samen nog wat “kuchen & Torten” gegeten en daarna afscheid genomen van een leuke groep roeiers. 

Groeten “ De Boegies”