Cursus Klein Vaarbewijs 1

Gepubliceerd op 6 oktober 2007

Image

Altijd al een grotere boot willen leren besturen, maar door de angst over de regels op het water het niet durven doen. Met deze cursus zet je de eerste stap. Verder is het een opstap naar het verantwoorde gebruik van een motorboot.

Deze cursus start op maandag 19 november en wordt op de roei gegeven.

De duur is 8 lessen, elke maandagavond, behalve 24 en 31 december van 19.00 – 21.00 uur

De kosten voor deze cursus zijn nog niet bekend, maar reken op € 40,= pp.

Verder moet je zelf het cursusboek aanschaffen à € 17,= (boek + CD-rom met vragen).

De cursus gaat in principe door; het is wel handig je vooraf aan te melden via Erika Visser

Waarom heb ik een vaarbewijs nodig:

 Klein Vaarbewijs 1 is het basisvaarbewijs om met een vaarbewijsplichtig schip op rivieren, kanalen en kleine meren te mogen varen, met uitzondering van de Westerschelde, de Oosterschelde, het IJsselmeer (inclusief Markermeer en IJmeer), de Waddenzee, de Eems en de Dollard.

?Het Vaarbewijs is verplicht voor jetski's, waterscooters, rubberboten en motorboten die harder kunnen dan 20 km/uur. ?Een opblaasbare boot met een buitenboordmotor van meer dan 7 pk kan dat al gauw.??Het Vaarbewijs is ook verplicht voor alle zeil – en motorjachten vanaf 15 meter.??Eigenlijk zou iedereen een Vaarbewijs moeten hebben.?De minimum leeftijd voor het Vaarbewijs is 18 jaar.?

 

Klein Vaarbewijs II?Voor het varen op alle binnenwateren, dus inclusief de Westerschelde, de Oosterschelde, het IJsselmeer (inclusief Markermeer en IJmeer), de Waddenzee, de Eems en de Dollard.

Voor het bevaren van de Noordzee is geen Vaarbewijs vereist. Voor het bevaren van de zeehavens is een Klein Vaarbewijs II vereist.

Alleen bij voldoende belangstelling voor de cursus Klein Vaarbewijs II, wordt deze ook georganiseerd, zo mogelijk ook vanaf 19 november. Mail dus a.u.b. indien je deze cursus zou willen volgen ook naar Erika zodat we kunnen inventariseren hoeveel deelnemers er zouden kunnen zijn.