Coupe de la Jeunesse 2008, Cork.

Gepubliceerd op 18 juli 2008

Image Voorgaand aan de Coupe heeft er een 10-daags trainingskamp plaatsgevonden. Daarin werden grote progressie's geboekt door alle ploegen. Het weer zat niet mee, maar het weer van het kamp was hetzelfde als in Ierland(regenachtig en flinke wind).
Het eerste wat in Ierland opviel waren de heuvels en het links rijden. Maar daar moesten we niet mee bezig zijn. We zijn de donderdag gelijk gaan trainen. Na de training kwamen we op een 4-sterren golfresort aan. Per 6 personen had je een groot huisje met 3(!!) badkamers.
Vrijdag avond vond de eerste wedstrijd van het hele toernooi plaats: de meiden 8. Tara Kenkhuis en Ghislaine Boschman zaten beide in die acht. Daar werd gelijk succes geboekt voor Nederland: de dames hebben zilver gehaald. Vóór de huldiging vond de openingsceremonie plaats.

Fotoalbum Cork – Leo Boschman

Zaterdag vonden eerst voorfinales plaats en daarna de finales. Bijna elke nederlandse ploeg had zich geplaatst voor de finale. Op zaterdag hebben alle nederlandse damesploegen een bronzen medaille gehaald. Dus ook Kirsten Lanz in de dubbelvier en Ghislaine in de viezonder.
Op zondag vonden werd het hele programma opnieuw gevaren. Zo had iedere ploeg opnieuw kans op een medaille. Deze dag was minder succesvol voor de nederlandse equipe. Bij de meisjes dubbeltwee werd zilver gehaald en de vierzonder waar Ghislaine dus in zat had opnieuw brons gehaald. De dubbelvier van Kirsten was op een halve seconde 4e geworden. Tara was in de categorie reserve skiff op zaterdag 2e geworden en zondag 4e. Helaas werden in die categorie geen medailles uitgereikt. De jongens dubbelvier heeft beide dagen goud gehaald!! De jongens vierzonder en de jongens skiff hebben op het toernooi een bronzen medaille gehaald. 
 
In deze periode hebben we heel veel nieuwe dingen meegemaakt en geleerd. Het was een hele leuke periode van onze roeicarrières. We kijken er met een trotse blik op terug.
 
Kirsten Lanz & Ghislaine Boschman.