Cottwich Almelo Regatta

Gepubliceerd op 16 september 2019

Zondag 15 september waren vele Zwolsche boten aanwezig op de Cottwich, wat maakte dat Anno-Jan met een overvolle botenwagen reed. Mogelijk kostte het passen en meten op de botenwagen nog wel de meeste herseninspanning rond deze race, aangezien het parcours van de wedstrijd nagenoeg geen bochten kent. Na 5 km knallen smaakte de taart en ander lekkers goed in de zon.

Hieronder de reacties van de roeiers die de competitie aangingen met de vele andere roeiers en nog wat foto’s van de dag. De gemene deler is dat het een erg leuke en gezellige dag was, ook te danken aan de Zwolsche supporters. Er gingen daarnaast vier blikken mee naar huis.

Lars en Nadine MixV2x: Weer een topdag op de gezellige wedstrijd in Almelo. Ze hebben heerlijk gevaren. Helaas ging het niet hard genoeg. Volgend jaar gaan ze echt samen trainen. Dit was trouwens de eerste wedstrijd van Nadine voor de Zwolsche!

Benita D1x: In de skiff van start op de Cottwich. Sinds haar eerste roeiseizoen doet ze mee aan de Cottwich, dus ook dit jaar kon ze de Cottwich niet aan haar voorbij laten gaan. “Zonder deze gezellige wedstrijd is mijn seizoen niet gestart.” Met veel minder skiff-uren dan voorgaande jaren was het aardig doorbikkelen om zolang mogelijk een Duitse tegenstander voor te blijven. Al met al, genoten van het zonnetje en op naar vele uren in de skiff.

Rene HV1x: Opvallend aan de Cottwich 2019 was dat we wind mee, wind van opzij en wind tegen hebben gehad tijdens de race. Dat maakte het lastig om de race goed in te delen.
Na afloop bleek zijn tijd voldoende voor de snelste skifftijd van de dag, net als in de jaren 2000 en 2005. Met drie snelste dagtijden in totaal verdien je een zilveren skiffje als prijs. De wedstrijdleiding had echter de uitslagen van de afgelopen 20 jaar niet paraat. Er ontstond enige verwarring en het skiffje is daardoor niet uitgereikt. Hopelijk komt dat nog goed. Moet je er ook maar niet 19 jaar over doen!

Mathieu en Hellen MixV2x: Ze hebben lekker geroeid en waren vooral tevreden over de eindsprint. Niet alleen omdat die lekker verliep, maar ook om de harde toejuichingen van andere Zwolsche roeiers! Helaas niet genoeg voor een blik, maar ze kijken terug op een hele leuke, sportieve en zonnige dag. Altijd gezellig om met een ploegje van de Zwolsche op pad te gaan.

Martine en Diana DV1x: Na een woelige start (lees: het riet van te dichtbij bekeken) hebben ze het tempo en snelheid weer goed kunnen oppakken. Waar eerst de afstand op de volgende boten gelijk bleef, werd na 3 km de afstand groter, waarbij ze een tijd hebben neergezet die net niet voldoende was voor een 1e plaats. Al met al een hele gezellige en geslaagde sportieve dag in Almelo!

Anno-Jan HV1x: Relaxed sfeertje, warm zonnetje. Belevenissen in de race: riem in het riet, na 1 km kwam de klotskilometer, zweethanden met als gevolg gladde handvatten, laten lopen om handen te koelen en toen de laatste 2 km. Ondanks dit alles was zijn tijd goed voor een blik in zijn leeftijdsklasse. Namens Anno-Jan: “Thanks mederoeiers en supporters!”

Sander HV1x: Na een hobbelige eerste 2 km ging het wel lekker en hard genoeg voor blik, snelste in zijn leeftijdsklasse. Lekker weer, goed gezelschap en lekker bananenbrood!

Maaike en Laura DV2x: Met één keer samen trainen het water op met het doel om lekker en makkelijk te roeien. Dit liep goed en ze werden daarmee snelste in het dames dubbel veld. De beelden achteraf verraden dat het niet helemaal gelijk ging, zou er dan toch een toekomst zijn voor het om en om roeien?

Simon H1x: Het doel is uiteraard om hard de baan over te gaan, maar vandaag ook om de race goed in te delen. Dit lukte heel aardig en zo blikt hij terug op een goede race en een leuke dag.

Jeannette, Corry, Anja, Joukje en stuur Gerda DV4+: Met vereende krachten roeiden ze naar een mooie 4e plek in het DV4+ veld. Ze hebben een goede race gevaren. Een mooie voorbereiding voor de november vieren!

Dit najaar zijn er nog diverse leuke wedstrijden te verroeien. Niet te vergeten de Paul Veenemans Prijs op ons eigen roeiwater op 9 en 10 november.

Tekst samenvoeger: Maaike Hibma