Celine op de Coupe de La Jeunesse 2015

Gepubliceerd op 5 augustus 2015

De Coupe de la Jeunesse is een internationale toernooi waar jeugd roeiers ervaring kunnen op doen het varen van internationale wedstrijden. Dit jaar was de coup in Szeged, Hongarije en zoals vaker de afgelopen jaren was er een roeier van de Zwolsche aanwezig op dit toernooi. Celine mocht dit jaar samen met Marjolein van de Hunze in de 2- starten.  Na een paar weken wisselend in Groningen/Zwolle en Amsterdam getraind te hebben om te wennen aan het roeien in een 2- zijn ze op donderdag 30 juli naar Hongarije gevlogen. 

 

Na ingecheckt te hebben in het hotel zijn ze naar de baan gegaan voor een korte training gedaan. De boten waren al aangekomen op de ons bekende botenwagen van de Zwolsche, gereden door Willem-Jan. Op vrijdag zijn de laatste puntjes op de i gezet in de trainingen en kon het toernooi van start gaan na de opening ceremonie op vrijdag avond.  

Zaterdagochtend waren de voorwedstrijden en deze hebben ze goed gevaren en de finale gehaald. In de finale zijn ze brutaal van start gegaan en hebben lange tijd meegestreden voor de medailles, dit konden ze niet volhouden wat uiteindelijk resulteerde in een 4e plek. Na een goede nachtrust hebben ze op zondag in de voorwedstrijd nogmaals de finale gehaald. In de spannende finale hebben ze lange tijd met 3 ploegen naast elkaar gelegen en gestreden om de 3e plek, ze konden dit niet volhouden en werden ze 5e op slechts 1 seconde van de nummer 3. 

Al met al een leuke & leerzame periode op een goed georganiseerd toernooi met mooie resultaten.