Celine knokt op het Junioren WK

Gepubliceerd op 28 augustus 2016

Dat Celine zowel kan scullen als boorden blijkt maar weer. Krap een maand terug had ze nog een prima resultaat in de skiff op de Coupe de Jeunesse. En dat ze opviel bij de bond blijkt wel. Ze startte de afgelopen dagen in de Meisjes 18 acht tijdens het Junioren WK roeien. En niet onverdienstelijk.

Het WK vond dit jaar plaats in Nederland en wel te Zevenhuizen op de PWA-baan. Celine’s trouwe Zwolsche supporters hebben haar via de live-tracker of live gevolgd. En dat is op het puntje van je stoel zitten met toch een kriebel in je onderbuik.

“France, The Netherlands, South Africa, Russia ready go”. De dynamische Fransen gingen als een speer uit de startblokken. De nuchtere Hollandse meiden als laatste. Rustig beheerst op gang komen en zoals de verslaggevers al aangaven: “ The Dutch are strong in the second part of the race.” En inderdaad. Ze stoomden langzaam aan iedereen voorbij. De Fransen bleven aan kop. Dit hielden ze vol tot de 1750 meter en YES YES het boegballetje schoof er voorbij. Celine met haar M18 acht behaalde de eerste plaats in de B-finale.

Celine. we zijn enorm trots op jouw optreden in de WK acht en niet te vergeten de Coupe. Toch een mooie afsluiter van jouw roeien bij de Zwolsche. Zet het voort komend seizoen in Delft.

Jaap Dorsman, Albert Nieuwenhuis en Sandra van Hees