Nico Rienks wordt bondscoach bij de KNRB

Gepubliceerd op 11 januari 2013

altOp Twitter: Net op NOS Sportjournaal: Nico Rienks wordt bondscoach bij de KNRB! Later meer op @nlroei

Filmpje NOS SPORT

Bericht NOS

Van de KNRB-site:

Nico Rienks versterkt coachteam roeibond

Nico Rienks start deze maand en gaat mee naar het eerste trainingskamp, van 27 januari tot 10 februari in het Portugese Avis. Interim-adviseur Joop Alberda over de reden dat Rienks is aangetrokken: “Nico Rienks heeft veel gezag in de roeiwereld. Hij is één van de grootste roeiers die Nederland ooit heeft gehad. Bovendien wil hij net als wij het roeien groter maken in Nederland. Rienks is dan ook de perfecte ambassadeur voor de roeisport. Daarnaast is het belangrijk om je rijke geschiedenis naar de toekomst mee te nemen. Geen ervaring mag onbenut blijven. Zeker geen “gouden” Nico Rienks.”

Nico Rienks: ”Ik herken veel in de ambitie van Claudia en Chantal. Ze gaan voor het allerhoogste. Als ik daarnaast ook nog iets kan betekenen voor de overige roeiers of coaches van de nationale equipe, dan doe ik dat graag! We moeten nog wel even afwachten of ik als coach goed genoeg ben. Zelf roeien is natuurlijk wel even wat anders dan coachen.”

Na het aantrekken van Emke is de komst van Rienks de tweede zet van Alberda om een nieuwe Nederlandse topsportorganisatie bij de KNRB op te zetten. NOC*NSF heeft het roeien aangemerkt als een van de zogeheten focussporten. Joop Alberda is door de KNRB binnengehaald om een nieuwe topsportorganisatie neer te zetten die moet leiden tot in eerste instantie roeimedailles bij het WK 2014 in eigen land, en uiteindelijk op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (2016).

Roeicoryfee Nico Rienks (50) gaat een belangrijke rol spelen binnen de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB). Een van Nederlands’ beste roeiers ooit wordt opgenomen in het coachteam van de KNRB. In de aanloop naar het WK 2014 in Amsterdam en de OS in Rio de Janeiro 2016, begeleidt Rienks de damesdubbeltwee met Claudia Belderbos en Chantal Achterberg. Ook neemt Rienks zitting in het coachteam. Vanwege zijn ervaring wordt Rienks nauw bij het Nationaal Team betrokken.