Botendoop op Hemelvaartsdag

Gepubliceerd op 21 mei 2023
Donderdagen zijn niet de gebruikelijkste dagen om een boot te dopen. Maar deze Hemelvaartsdag vormde daar een prettige uitzondering op. Maar liefst 3 boten werden gedoopt: een 4x-, een 2-/2x en de priveskiff van Jelmer.
De vier werd gedoopt door Kirsten Lanz. Zij haalde in 2011 zilver op het junioren-wk. Vanwege deze bijzondere prestatie is de nieuwe 4 naar haar vernoemd. Ze hield een korte en bescheiden toespraak maar was zeer vereerd. En wij met deze mooie nieuwe boot!
De boot is na de doop voorgeroeid door Wessel, Emma, Sander en Bente. En de date om samen met Kirsten in de boot te roeien met haar eigen naam, is in de maak.
1988: wie kent niet de memorabele goal van Marco van Basten op het EK voetbal van dat jaar? Minder vaak aangehaald maar in de roeiwereld even zo memorabel is de in dat jaar behaalde gouden medaille door Ronald Florijn en Nico Rienks in de 2x. Ronald doopte deze boot en wenste naast een behouden vaart, de boot vooral veel plezier toe: roeien is immers niet alleen maar presteren maar vooral ook ongedwongen genieten, buiten zijn en vrijheid.
Daarom is deze boot soms te gebruiken als een 2- en soms als 2x.
Jelmer en Jochem roeiden de boot voor.
Tot slot doopte Marnix de boot van Jelmer. We zagen Jelmer er al in roeien. Nu is er een naam. En een bijzondere: EigenWijs. Vernoemd na de KDV/BSO waaraan Jelmer en zijn broer en zus zoveel mooie herinneringen hebben. Marnix is de zoon van de eigenaresse van de KDV/BSO. Mede dankzij hun grote inzet is het mogelijk gemaakt dat Jelmer deze boot kon aanschaffen.