Boten

Gepubliceerd op 11 augustus 2005
De vloot
Optimisten (7)
Voor instructie aan de jeugd wordt gebruikgemaakt van Polyethyleen Optimisten van Erplast. (onzinkbaar en hebben weinig onderhoud nodig)

Vaurien (1)
Voor de junioren en senioren ligt er een houten Vaurien.  (alleen voor geoefende zeilers)

Volksboot 480 (3)
Voor instructie aan volwassenen wordt er gebruik gemaakt van polyester boten type Volksboot 480. (Zijn onzinkbaar en moeilijk om te krijgen, laag zwaartepunt).

Polyvalk (2)
Tevens is de vereniging in het bezit van twee polyester Valken waar ook tijdens de lessen gebruik van kan worden gemaakt. Hiervan ligt er 1 valk van 1 juli t/m 15 augustus bij de Ronduite, aan de Beulakkerwijde. Deze kan gereserveerd worden voor een dag (in het weekend) of 2 dagen door de week.

Centaur (1)
Daarnaast kan ook gevaren worden in een Centaur (kielboot), deze kan ook worden ingezet voor de instructies.

Flying Arrow (2)
Een polyester zwaardboot welke ook ingezet wordt voor instructie. 

Gebruik van de zeilboten
De boten kunnen elke niet-lesdag gratis gebruikt worden na inschrijving in het inschrijfsysteem. Wilt u langer dan een dag weg (max. 2 dagen), dan moet u daarvoor betalen (EUR 15,- per nacht), tenzij het in clubverband is.

De zeilboten zijn alleen bedoeld voor leden.
Let wel, de vereniging is geen verhuurbedrijf. Het materiaal wordt onderhouden door vrijwilligers, u krijgt geen geld terug als er iets niet in orde is. Bovendien dient u zelf te zorgen dat de betreffende boot vaarklaar is.