Blik voor Lars en Martine op het NSRK

Gepubliceerd op 3 juni 2012

Vrijdag 1 juni werd er geroeid om het NSRK op de Bosbaan in het ‘Amsterdamse Bos’. Onze school het “Celeanum” had zich ingeschreven met  7 ploegen waarvan 3 ‘onervaren’ ploegen in de C-4 en 4 ‘ervaren’ dubbel twee ploegen. Voor de ‘onervaren’ roei(st)ers betekende dit kampioenschap een afsluiting van het kennismakingstraject roeien dat onze school aanbood in goede samenwerking met de ZRZV. Het was prachtig om te zien hoe deze eerste klassers met z’n vieren én een stuurman/vrouw de competitie aangingen op het water. De meisjes: Kyra, Danique, Lonneke en Amber  werden in het klassement 7e met een eindtijd van 5’09 uur over twee afstanden van 500 meter. De jongens : Viktor, Daan, Max en Sven werden 9e met een eindtijd van 5’11 uur en de jongens: Karel, Mikko, Sander, Maarten en Gerben werden 12e met een eindtijd van 5’50 uur.
Bij de dubbeltwee was er opnieuw goud voor Martine van den Boomgaard, die nu in de mix met Lars van den Boom overtuigend eerste werden met een tijd van: 3’21 uur over twee afstanden.
Ook de andere dubbeltwee: Daan en Matti, Esmée en Emma en Roland en Willem hebben zich kranig geweerd op dit mooie kampioenschap.
Het Celeanum bereikte in het scholenklassement een 9e plaats van de 40 scholen.

Al met al kunnen we terug kijken op een erg leuke dag.
B. Busstra

..van de site van het Celeanum