BLIK: NSRF Slotwedstrijden & NSK roeien 7 en 8 juli 2007

Gepubliceerd op 8 juli 2007

Image Tijdens de slotwedstrijden van het roeiseizoen was er blik voor de Zwolsche. Op zaterdag waait het keihard mee, er worden dan ook zeer snelle tijden gevaren.In gelegenheidscombinaties blijkt de Zwolsche een stevig steentje bij te dragen om blik te pakken. Op zaterdag won de verenigingscombinatie ZRZV(Ghislaine)/Hunze (Leonie) al de heat van meisjes 16 in de 2x. Voor deze combinatie was gekozen, omdat Kirsten wegens een schouderblessure helaas niet kon deelnemen aan deze heat. Op de foto : Guido en Thomas! LEES VERDER HIERONDER: nieuw verslag!

J16 1x Guido Bos
M16 2x Ghislaine Boschman/Leonie Abheiden
M16 8+ Zwolsche/Hunze/Salland-combi
M16 4*  Ghislaine, Kirsten, Emma en Linde (Zwolsche/Hunze-combi)

Fotoalbum van Freek Lanz en Ellen Meliesie!

Foto- NL-roei 

Later op die dag presteerde de gelegenheids 8+(Hunze/ZRZV/Salland) van de meisjes 16 het om met een royale voorsprong te zegevieren. En dat na één keer oefenen in een onbekende boot. Een hele knappe prestatie!!
Guido haalde dus blik in het jongens 16 skiffveld, hij werd uiteindelijk 15e van de 35. Verder roeide Guido samen met Thomas van de Wardt (Salland) een prachtige tijd in het dubbel veld van de jongens 18. Een instapcombinatie die verassend uitpakte en daarmee de 3de plek in hun heat wisten te behalen.
Lisanne heeft zich die ochtend in de voorwedstrijd weten te plaatsen voor de B-finale en werd die middag met een mooie race en een knappe prestatie 4de in de B-finale in het Dames Nieuwelingen veld.
Tara roeide mee in het meisjes 18 skiffveld. Ze werd 10e van de 19 in een nieuw PR.

Op zondag woei het iets minder hard mee, maar nog steeds werd er hard gevaren. Ghislaine greep bij in het meisjes 16 skiffveld net naast het blik door een formidabele eindsprint van Leonie (Hunze). Ze werd uiteindelijk 3de van de 34 roeisters. Ook Tara moest toezien hoe 2 andere roeisters haar helaas voorgingen bij de finish, ze werd 3e van de 13. Toch voer ze met aanzienlijk zachtere wind bijna net zo hard als gister en was dik tevreden over de laatste wedstrijd van het seizoen. In dezelfde categorie voer Titia haar eerste 2km-wedstrijd. Ze eindigde als 2e in haar heat, een knappe prestatie nadat ze door een snoek 100m voor de finish nog bijna zou gaan zwemmen.
Lisanne voer tegen de middag ook haar laatste wedstrijd, in het Dames Beginnelingen skiffveld haalde ze helaas de finale niet.
Aan het einde van de middag startte de laatste Zwolsche roeisters, Kirsten en Ghislaine trokken blik in hun combi-viertje met de Hunze (met Emma en Linde).

Dat roeien meer is dan wedstrijden winnen bewezen al onze roei(st)ers door luidkeels enkele bekende roeiers aan te moedigen tijdens het uitroeien.
 
Het wedstrijdseizoen is nu afgelopen, alle roeiers en roeisters zijn uittraining en beginnen na de vakantie weer. Titia gaat naar Amerika en Lisanne naar Rotterdam, we wensen ze daar veel (roei)plezier! De rest zal er volgend jaar weer bij zijn, tot dan!