Bevoegdheden na examen

Gepubliceerd op 25 februari 2008

Hieronder zijn in tabelvorm de bevoegdheden na het behalen va een examen gegeven. In de eerste tabel staan de bevoegdheden per ploegexamen. In de tweede tabel staan de bevoegdheden per skiffexamen. Voor de roeiers geldt dat 3/4 van de roeiers het bevoegde examen moet hebben. In een vier kan je dus één onbevoegde roeier meenemen en in een acht twee roeiers.

Bevoegdheden Ploeg                    P1/B1                     P2/B2 Grote Stuur (stuur 2)
 & Stuur8
Kolk Zwarte Water Kolk Zwarte Water  
Jeugd Onder begeleiding van een instructeur Niet Alleen samen met roeiers die ook P1 /B1 hebben + stuurman met GS Onder begeleiding van een instructeur Zelfstandig sturen glad materiaal.
Als ervaring, dan ook sturen bij wedstrijd.
Junioren Zelfstandig Alleen als de hele boot P1/B1 heeft Zelfstandig Alleen als hele boot P2 /B2 heeft + stuurman met GS anders onder begeleiding bevoegd instructeur  Zelfstandig sturen glad materiaal.
Als ervaring, dan ook sturen bij wedstrijd.
Senioren Zelfstandig Zelfstandig. Buiten ZW alleen met P2-roeier Zelfstandig Zelfstandig mits stuurman GS heeft Zelfstandig sturen glad materiaal.
Als ervaring, dan ook sturen bij wedstrijd.
Bevoegdheden Skiff                        S1                        S2
Kolk Zwarte Water Kolk Zwarte Water
Jeugd Onder begeleiding van een instructeur Niet Alleen samen met andere roeier met S2 Onder begeleiding van een bevoegd instructeur
Junioren Alleen samen met andere roeier met S1 Net Zelfstandig Onder begeleiding van een bevoegd instructeur of samen met andere roeier met S2
Senioren Zelfstandig Samen met een S2-er of olv (vanaf de kant) bevoegd instructeur   Zelfstandig Zelfstandig