Algemeen

Gepubliceerd op 13 juli 2004

De Zwolsche Roei- en Zeilvereeniging, opgericht in 1887 en sinds het voorjaar van 2005 de trotse bezitter van een schitterende accommodatie langs het mooiste roeiwater van Nederland.

De vereniging is gelegen aan de Westerveldese Kolk aan de noordkant van Zwolle. De kolk wordt veelvuldig gebruikt voor het geven van roei- en zeilinstructie. De meer ervaren roeiers en zeiler kiezen het ruime sop op het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht.

De Zwolsche Roei- en Zeilvereeniging is gezellige vereniging die ook aan nationale en internationale evenementen haar stempel heeft bijgedragen. Olympische toppers als Nico Rienks en Ellen Meliesie zijn immers begonnen bij de Zwolsche en zijn daar nog steeds actief. Maar ook de junioren (de toppers van de toekomst) timmeren momenteel ook hard aan de weg.

Op deze pagina vind je enige algemene informatie omtrent de Zwolsche Roei- en Zeilvereeniging. Ben je nog geen lid en wilt je eens ervaren wat de roei- of zeilsport inhoudt? Vul dan het aanmeldformulier in en er wordt spoedig contact met je opgenomen.

Lid worden

Clubgebouw ZRZV