AH Sportactie: de Zwolsche doet mee!

Gepubliceerd op 2 november 2017

Albert Heijn en NOC*NSF willen een actievere levensstijl toegankelijker maken door de drempel tot sport en beweging te verlagen. Tot en met september konden mensen bij Albert Heijn sparen voor een gratis sportactiviteit bij duizenden sportclubs in het land.

De ZRZV deed uiteraard mee. De cliniccommissie heeft op zaterdag 7 en 28 oktober 24 deelnemers mogen begroeten. Zij roeiden in drie ploegen van een uur in twee C4-en. Alle blokken waren volgeboekt. De deelnemers hebben een rondleiding door het clubgebouw gehad en er was gelegenheid om met iedereen een persoonlijk gesprek te voeren.

De belangstellenden hebben met name de eerste clinic op zaterdag 7 oktober onder winderige omstandigheden met regen uitgevoerd. Toch was bijna iedereen er. Het waren allemaal doorzetters. De cliniccommissie kon de opgedane ervaring tijdens deze bijeenkomst inzetten bij de tweede bijeenkomst. De weersomstandigheden waren toen beter, waardoor alles goed verliep. Er waren helaas veel afzeggingen. Degenen die wel waren gekomen, waren allemaal enthousiast over het roeien.

  Tweederde van de belangstellenden heeft te kennen gegeven serieus te overwegen zich in te schrijven voor de P1-cursus in maart 2018. De eerste inschrijving is al binnen. Ook zijn er leuke reacties van deelnemers binnengekomen op de website van de actie.

Speciale dank voor de vele vrijwilligers die met name op 7 oktober in barre omstandigheden twee tot drie uur in de boot zaten.

De Cliniccommissie