AH-sportactie 2018: een groot succes…

Gepubliceerd op 21 november 2018

Wie in september een aankoop bij Albert Heijn deed, kreeg een voucher waarmee een sportactiviteit geboekt kon worden bij een deelnemende sportvereniging. De ZRZV deed mee, en hoe! Van half september tot half oktober zijn er in totaal 19 clinics georganiseerd in het kader van de AH-sportactie: zeilen, jeugdroeien, roeien voor veteranen en aangepast roeien.

In totaal schreven 67 mensen zich in, 28 voor zeilen en 39 voor roeien. Meer dan 28 leden hielpen mee de deelnemers welkom te heten, van informatie te voorzien en bovenal de gasten het zeilen en roeien te laten beleven. De lange nazomer werkte mee, iedere clinic werd beleefd als een feestje! Zo maakte onze vereniging natuurlijk een goede indruk: wat een leuke club, daar wil je bij! Dat is precies het doel: extra aanwas van nieuwe leden.

Bij de zeilafdeling zal komend voorjaar blijken hoeveel mensen zich aanmelden als lid, bij de roei hebben nu 15 mensen aangegeven echt te willen leren roeien. Een beetje lastig daarbij is dat de eerstvolgende P1 pas in maart start, dus hoe houden we dit prille enthousiasme vast? Door een aantal activiteiten aan te bieden: vier roeimomenten en wat ergometertraining als voorloop op de P1. Naast roei-instructie gaan de nieuwe leden zich zo al een beetje thuis voelen binnen de vereniging. Afgelopen zaterdag was daarvan de eerste keer, met opnieuw prachtig weer. (Ze geloven intussen ook dat roeiers altíjd mooi roeiweer hebben!)

… en het smaakt naar meer!

Het behaalde succes is mooi, er hebben veel leden aan bijgedragen. Dank daarvoor!
Maar de timing van de AH-sportactie is voor ons onhandig, zo vlak voor de winter. Dat brengt ons op het idee om vanuit de vereniging zelf actiever vorm te geven aan ledenwerving. Bijvoorbeeld door in het voorjaar een open dag te organiseren, daar meteen P1-cursussen op te laten aansluiten, door proeflessen te introduceren en wie weet wat nog meer.

‘Wij’ zijn in deze context Marina Nagelmaeker, Marloes Ambagtsheer en Belia van den Berg. Wij gaan met de organisatie van ledenwerving aan de slag. Om al die activiteiten met een aantrekkelijke uitstraling neer te zetten, hebben we enthousiaste leden nodig die er ook lol in hebben om af en toe mee te doen (met ideeën, als voorbeeld meeroeien, sturen, ergo-begeleiding etc). Dus roeiers en stuurtjes die hun enthousiasme voor de sport willen overbrengen. Onze ervaring met deze clinics voor de AH-sportactie is dat het enorm leuk is om met nieuwsgierige, onervaren roeiers de boot in te gaan.

Vind je dat een ook goed idee? Mogen we jou daar wel een keer voor benaderen? Hartstikke leuk! Meld je dan aan voor ledenwerving bij het verenigingswerk op E-Captain of mail even naar sportactie@zrzv.nl.