Afsluiting zeilcursus CWO I en II

Gepubliceerd op 18 juni 2007

Image Zaterdag 16 juni was de laatste dag van de zeilcursussen voor volwassenen van dit jaar. In totaal 10 zaterdagen zijn cursisten en instructeurs actief geweest om op deze dag te laten zien wat er geleerd is. Maar liefst 18 zeilers zeilden voor om hun vaardigheden te laten zien aan onze beoordelingsgemachtigde Earde Jepma. 10 zeilers gingen voor het eerste zeildiploma: CWO I voor zwaardboten, en 8 meer gevorderde zeilers voor het volgende diploma. Het examen van de junioren volgt nog later dit jaar en voor de jeugd is het examen in oktober.
Nadat we een hevige onweers- en regenbui hadden afgewacht, konden we het water op. De wind liet het een beetje afweten, af en toe trok hij wat aan, hij draaide regelmatig. Moeilijke zeilomstandigheden dus (we zeggen wel eens: met wind kan iedereen zeilen). De examens bestonden uit een theoriegedeelte & schiemantest (knopen leggen) en een praktijkgedeelte. De ene helft van de groep begon op het water, de andere helft met de theorie. Vanaf de kant werden instructies gegeven aan de cursisten.
Na afloop van het zeilexamen ging iedereen nogmaals het water op voor een spelletje boottikkertje. Als het lukte om een boei in een andere boot te gooien, was die boot vervolgens de tikker.
Na dit ontspannen gedeelte volgde een gezellige afsluiting met een spannend randje. Om de beurt werden de cursisten bij de beoordelaars gehaald om ze de uitslag mee te delen. Voor de meesten een prettige uitslag omdat ze geslaagd waren. Voor 2 zeilsters teleurstellend, omdat hun prestatie nog niet als voldoende kon worden beoordeeld. Zij krijgen na de zomer een nieuwe kans.
We kijken terug op een geslaagd cursusseizoen, waarbij zowel door de cursisten als door de instructeurs veel inzet is geleverd om alles zo goed te laten verlopen. Iedereen bedankt!