Aegon City Rowing in hartje Amsterdam

Gepubliceerd op 20 juni 2014

De Keizersgracht in Amsterdam is donderdag 26 juni het decor voor Aegon City Rowing. Toproeiers, roeilegendes en prominente sporters zoals Erben Wennemars, Mark Tuitert (beide ex-schaatsers trainen bij ons) en Frank de Boer doen mee aan de roeiwedstrijden in de Amsterdamse binnenstad.

Aegon City Rowing op de Keizersgracht

De Keizersgracht in hartje Amsterdam is donderdag 26 juni het decor voor Aegon City Rowing. Toproeiers, roeilegendes en prominente sporters zoals Erben Wennemars, Mark Tuitert en Frank de Boer doen mee aan de roeiwedstrijden in de Amsterdamse binnenstad. Roeiers en roeiliefhebbers zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken.
 
Voor één dag wordt de statige Keizersgracht omgetoverd tot een spectaculaire roeibaan van 200 meter. De start is ter hoogte van de Vijzelstraat, de finish bij de Reguliersgracht. De wedstrijden beginnen om 17.00 uur en laatste finales zijn rond 20.00 uur afgelopen. Toegang tot Aegon City Rowing is gratis.
 
Toppers van toen en nu
Onder anderen toproeiers  Roel Braas, Inge Janssen, Claudia Belderbos, Chantal Achterberg  en Harold Langen doen mee aan de wedstrijden in de Amsterdamse binnenstad. De sprintraces tussen de topskiffeurs beloven spektakel. Van hen mogen de snelste tijden op de 200 meter worden verwacht.
 
Niet alleen toppers van nu stappen in een skiff tijdens Aegon City Rowing. Er is ook een aantal oude roeihelden in de boot te bewonderen. Zo gaan Olympisch kampioenen Nico Rienks, Ronald Florijn, Marit van Eupen en Jan Wienese het water op. Ook tweevoudig wereldkampioen in de lichte skiff Frans Gobel komt in actie tijdens deze Legends Race.
 
Roeitraining voor prominenten
Uitgekeken wordt vooral naar de verrichtingen van een aantal bekende oud-topsporters, dat in een skiff meedoet aan Aegon City Rowing. De schaatsers Erben Wennemars en Mark Tuitert zijn al de hele maand in training, gecoacht door Nico Rienks. Ook Frank de Boer wil goed voor de dag komen op de Keizersgracht.  Vorig jaar was de Ajax-trainer ook deelnemer aan Aegon City Rowing en dit jaar volgde De Boer in de aanloop naar het evenement training bij topskiffeur Roel Braas. De oud-international van Oranje is gebrand op het verbeteren van zijn persoonlijke besttijd op de 200 meter.
 
Andere prominente (ex-)topsporters die meedoen aan Aegon City Rowing zijn Ard Schenk, Mark Huizinga en het Nederlands olympisch shorttrackteam. Ook zij grijpen de kans om op misschien wel de meest bijzondere roeibaan ter wereld te racen met beide handen aan.
 
Publiek zit eerste rang
Het publiek zit op de Keizersgracht eerste rang. Toeschouwers zien de roeiers op enkele meters afstand op topsnelheid voorbij komen of  zien de boten letterlijk onder zich door glijden onder de brug. Voor het publiek is er ook op de kant veel te beleven. De crew van de Aegon Celebrate Rowing Tour is aanwezig en geeft instructie op de ergometer. Ook is het voor publiek mogelijk om zelf te ervaren hoe het is om te racen op de Keizersgracht, virtueel welteverstaan, in de Aegon Rowing Challenge.
 
Meer informatie en programma: www.amsterdamrowing.com/aegon-city-rowing
Bekijk de promo video:  http://youtu.be/r5xvItiN-eI
Twitter mee met #AegonCityRowing