Aangepast zeilen

Gepubliceerd op 12 juni 2013

Wij zijn ervan overtuigd dat ook zeilen een zeer geschikte sport is voor kandidaten met een lichamelijke of visuele beperking .Met hulpmiddelen en /of een goede aanpassing aan de boot veranderen beperkingen in ongekende mogelijkheden!

In samenwerking met Sailability is de Zwolsche in 2013 gestart met het organiseren van open ‘zeilmiddagen waarbij gebruik wordt gemaakt van 1- en 2-persoons aangepaste zeilboten Deze Access Dinghy’s zijn ter beschikking gesteld door Sailability Nederland. Deze organisatie heeft tot doel het zeilen door mensen met een beperking te stimuleren. De inrichting en besturing van de Access Dinghy kan aangepast worden naar gelang de handicap van de zeiler. De zeilafdeling van ZRZV heeft de ambitie om het aangepast zeilen de komende jaren vaste voet aan de grond te geven.

Er zijn mooie tochten te maken over het Zwarte Water, de Vecht of de Friese meren. U kunt heel actief zijn met sturen, commando’s geven en het zeilen zélf, maar ook heerlijk en rustig meezeilen behoort tot de mogelijkheden.

Aanmelding en intake

Na aanmelding via  aangepastzeilen@zrzv.nl maakt u kennis en volgt een intake door kundige begeleiders om te bespreken wat uw mogelijkheden en wensen zijn en wat de Zwolsche kan bieden. In eerste instantie wordt u dan voor 3 maanden kennismakingslid om te ondervinden of het roeien wat voor u is.

Toegankelijkheid

De vereniging is toegankelijk voor een rolstoel, heeft een ribbel geleide lijn, een speciale kleedruimte met aangepast toilet en douche en een traplift. Verder beschikt de Zwolsche over  verschillende  hulpmiddelen.