Aangepast zeilen 8 juni 2013

Gepubliceerd op 9 juni 2013

altOp zaterdagmiddag 8 juni jl. was een mooi schouwspel te zien van vele zeilboten op de kolk bij de ZRZV. Tussen deze zeilboten lagen twee bijzondere typen te dobberen!

Een 1- en 2-persoons aangepaste zeilboot. Deze Access Dinghy’s zijn ter beschikking gesteld door Sailability Nederland. Deze organisatie heeft als doel het zeilen door mensen met een beperking te stimuleren. De inrichting en besturing van de Access Dinghy kan aangepast worden naar gelang de handicap van de zeiler.

De zeilafdeling van ZRZV heeft de ambitie om het aangepast zeilen op te gaan zetten, zodat ook mensen met een lichamelijk en/of zintuiglijke beperking of een chronische ziekte lekker kunnen zeilen. Met deze zeilmiddag is een eerste aanzet gegeven voor een bloeiende zeiltoekomst voor deze groep zeilers. De opkomst was boven verwachting met 7 deelnemers. Met een grote glimlach verlieten zij de zeilboten. Enthousiaste vrijwilligers van de zeilafdeling hebben ondersteuning geboden om deze middag mogelijk te maken.

Namens de deelnemers en de organisatoren willen we hun in bijzonder bedanken! Het was een stralende en spetterende zeilmiddag ZRZV!

Fotoalbum

Weblog Zwolle