Aangepast roeien‏

Gepubliceerd op 6 september 2015

Zaterdag 5-9 is er door www.meedoenmetsport.nl en BOSK, de vereniging voor mensen met een aangeboren lichamelijke handicap, een sportdag “Klaar voor de start” georganiseerd om kinderen met een lichamelijke handicap te laten kennismaken met sporten. Wij verzorgden daar een “droge clinic”.

Erik Scherder, bekend van De Wereld Draait Door en DWDD University, deed het openingswoord en hielp ons eraan herinneren dat elke beweging helpt om onze hersenen beter te laten werken. Hij vond het mooi te horen wat roeien voor mensen met een handicap betekent, zowel op lichamelijk als geestelijk gebied. Even samen met hem een kind coachen was echt mooi.

Er was een goede opkomst en een aantal kinderen wist ons te vinden en heeft op de ergometer de beginselen van de roeibeweging geleerd. Ook hebben onze laatste folders uitgedeeld aan jongeren die echt willen gaan sporten.

Daarnaast is het de bedoeling is om in het kader van de “Week van de toegankelijkheid” zondagmiddag 11 oktober as een clinic te organiseren om mensen te laten kennismaken met Aangepast en Toegankelijk Roeien. Wie hieraan als vrijwilliger wilt bijdragen wordt van harte uitgenodigd zich aan te melden bij aangepastroeien@zrzv.nl

Clare Walkate en Antoinette van Boom