50ste Novembervieren 3 november 2019

Gepubliceerd op 4 november 2019

Het eerste weekend van november wordt traditiegetrouw deze 4 km wedstrijd voor gladde vieren geroeid. Ter ere van deze 50ste editie was er een speciaal veld voor C4x+ uitgeschreven. Onder droge omstandigheden werd er met hulp van Willem Jan opgeriggerd. Fijn, want dan weet je tenminste dat de riggers niet los rammelen onderweg.

De eerste twee blokken werd er onder prima omstandigheden geroeid. Het was droog, de temperatuur was oké en de wind viel reuze mee vergeleken met de eerdere voorspellingen. Het derde blok viel er het nodige hemelwater, wat het roeien en vooral wachten voor de start, wat pittiger maakt. De volgende combinaties waagden zich aan deze achtervolgingsrace over de Amstel.

Het eerste blok:

DV4* Janet Festen, Katinka Dumas, Marina Nagelmaeker-Nijland, Hellen Strik en stuur Gerland Loopstra

Een nieuwe combinatie, waarmee met vier keer trainen de juiste slag gevonden moest worden. Bij de generale hadden ze Gerland als stuur, waarmee er met verschillende oefeningen meer eenheid ontstond. Ook de video-analyse van coach Jaap heeft hieraan bijgedragen.
Voor de start begon het al goed, toen een andere boot ons vroeg of ze in ‘Masters A of B’ zaten. Mogelijk hadden ze hun bril niet op, maar het doet toch wel goed!
Ze hebben lekker kunnen roeien, tempo en druk kunnen houden. Op de Berlagebrug stond Jaap aan te moedigen en te filmen. Dus binnenkort worden ze weer bij Jaap ontboden om de filmbeelden nader te bekijken, wat enorm gewaardeerd wordt door de ploeg. De ploeg concludeerde dat dit de beste sessie was van alle keren dat ze met elkaar in de boot hebben gezeten. Ook met dank aan Gerland, die aan het einde van de race geen stem meer over had en hen verbaal door de race geholpen heeft.

DV4* Corrie Feenstra, Joukje Jurjens, Jeannette Ottens, Frederika te Biesebeek en stuur Gerda Reinders

Passend bij de spirit van de wedstrijdroeier, was er de hoop om als ongekroonde koninginnen een ongekende voorraad blik binnen te hengelen. Deze vangst bleef uit, maar ze waren niet ontevreden over het resultaat. Ze hebben beter geroeid dan vorig jaar, het was gezellig en zo is er ruimte voor progressie. Ook ontstaat er bij deelname van meerdere Zwolsche boten een gezonde onderlinge concurrentie om toch vooral de ander niet voorbij te laten komen. Ze waren dan ook blij dat ze hun Zwolsche vrienden met startnummer 97 ruim voor zijn gebleven. We hebben het hier over fysieke afstand, waarbij er met startnummer 82 wel een enigszins comfortabel startverschil was.

Het tweede blok:

HV4 + Rene ten Thije, Sander Gerdes, Nico Rienks, Hans Marten Hazelbag (Rijnland) en stuur Baukje Hooghiemstra (SilVia)

Er wordt hard gevaren in het herenklassement. In deze bekende combinatie ging het snel genoeg voor een eerste plek in hun klasse. Overall werden ze tweede, achter een ploeg die in de jongste klasse van het veteranenveld van start ging.

Het derde blok:

Voor de mannen die er geen genoeg van kunnen krijgen of teveel energie hebben:

HV4* Sander Gerdes, Rene ten Thije, Hans Marten Hazelbag (Rijnland), Frans Gobel (Hoop) en stuur Baukje Hooghiemstra (SilVia)

Wederom een eerste plaats in hun klasse! De eerste plaats overall ging op 4 seconden aan de boot voorbij. Deze plek ging naar een concurrerende boot met roeiers uit de jongste veteranenklasse die achter hen startte. Dit leverde een leuke achtervolgingsrace op, waarbij deze boot het eerste deel van de race op hen in liep, maar de Zwolsche combi het tweede deel weer harder ging. In een veld met 60 combinaties een mooie prestatie.

Wedstrijdseizoen nog niet ten einde:

Ondanks dat de temperaturen dalen, is het wedstrijdseizoen nog niet over. Volgende week vindt de Paul Venemans Prijs plaats. Het is een evenement, waar zo’n twintig Zwolsche roeiers aan meedoen. Vele leden zetten zich in als vrijwilliger om deze wedstrijd mogelijk te maken. Kom vooral even kijken op zaterdag bij het schaatsen en wielrennen of zondag bij het hardlopen en roeien. Mocht je op een andere manier mee willen genieten, dan is er de kans om op vrijdag en zondag avond van de mobiele wellness te genieten. Vraag dit aan via info@pvp2019.nl.

Ook zijn er de Argo Najaarswedstrijden. De week daarna is op zondag 14 november de aftrap van de Wintercompetitie. Schrijf je vooral in!

Maaike Hibma