130-jarig bestaan van de oude dame

Gepubliceerd op 4 oktober 2017

Op 30 september vierden we feest. De hele dag stond in het teken van het 130-jarig bestaan.

We begonnen in de ochtend met diverse workshops die goed bezocht werden. Na de gezamenlijke lunch werd een nieuwe S2-skiff gedoopt. We hebben er nu een Witte Gans bij. Ondanks de regen gingen er daarna meer dan 25 boten te water voor de vlootschouw. Zoals een van de leden al zei: “Er is geen verkeerd weer, er is alleen verkeerde kleding.”

Twee valken, een paar skiffs, een paar dubbels, C2x, 4x, 4x+, C4x+, wherry’s en een acht waren in de stad te bewonderen. En bijna alle deelnemers, zelfs de acht, hebben aansluitend nog een rondje stad geroeid. Het was een mooi gezicht. 

Na afloop van de vlootschouw hebben 80 leden genoten van een heerlijk diner en livemuziek.

 

    

Er was volop aandacht in de media. In De Swollenaer van 2 oktober stond de ZRZV op de voorpagina. RTV Focus Zwolle had naast een nieuwsbericht ook een leuk filmpje en De Stentor heeft ook aandacht aan de dies besteed.

Namens de Diescommissie wil ik alle workshopleiders, de Jumbo Stadshagen, La Meridiana, het bestuur van de ZRZV, Aad van der Zouwen en de andere barmedewerkers, Tineke Hartgers en combo, en alle anderen die een steentje hebben bijgedragen aan deze dag nog hartelijk bedanken. Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag.
Over vijf jaar weer.

Ank Mollema