Succesvol Lustrumweekend!

Gepubliceerd op 6 oktober 2022

Zaterdag 1 en zondag 2 oktober heeft de ZRZV op feestelijke wijze haar 135-jarig bestaan gevierd. Een groep enthousiaste leden, onder aanvoering van Peter Oostra, zorgde voor een aanstekelijk én uitdagend programma met als overkoepelend thema: VERBINDING.

Zaterdag

Het was jammer dat het weer roet in het eten gooide, want de geplande sportieve activiteiten op zaterdagmiddag gaven aan dat thema zeker invulling: Zo zouden roeiers voor het eerst in een zeilboot onder begeleiding van ervaren zeilers kunnen stappen, of zouden leden voor het eerst in een roeiboot of in een boot met anderen dan je eigen vaste ploeg roeien; en als klap op de vuurpijl stonden er diverse wedstrijdheats in echte drakenboten gepland. Het was echt jammer van het weer, maar het draaiboek ligt klaar om uit de kast te halen. 

Wat gelukkig wel doorgang kon vinden was een groot diner op de vereniging voor maar liefst 160 (!) personen. Dit was meer dan een verdubbeling van het oude record, dat stond op ”slechts” 70 couverts. Dankzij een enorme inzet van de organisatie kon het megadiner soepel, droog, sfeervol én smakelijk plaatsvinden. Vooral ook dank aan onze cateraar BaiYok. Van harte aanbevolen. Dankzij de inzet van alle deelnemers kon vrijwel direct daarop in een weer keurig opgeruimde bovenzaal de pubquiz plaatsvinden: een leuke, interessante en in sommige gevallen hondsmoeilijke en/of onmogelijke serie vragen die al of niet correct beantwoord konden worden. Tot slot van de zaterdag werd een denderend feest georganiseerd: dansen, lachen en hossen op goede muziek. 

Dit zijn momenten dat we met recht trots mogen zijn op de grote inzet van leden: de volgende ochtend werd in recordtijd het hele feestdecor weer omgebouwd tot de bekende bovenzaal, loods en voorplein: tent afgebroken, vele statafels teruggebracht, de loodzware tafels weer naar boven gesleept, alles geveegd en gepoetst. De borden en het bestek in 160-voud waren zaterdagavond al afgewassen! 

Vlootschouw
Vervolgens was het tijd voor de vlootschouw die op de kolk in Zwolle-centrum ter hoogte van de Hofvlietvilla werd afgenomen door wethouder Michiel van Willigen. Waar dat 5 jaar geleden in de stromende regen gebeurde, was het weer nu prima. De wethouder vond het prachtig en waardeerde net als zovelen zeker ook de roeiboten anno 1887 met dames/heren in witte kleding, lage strohoeden en vervaarlijke snorren. En naast het flottielje varen door de optimisten viel ook de acrobatiek van onze showzeiler(s) op: omslaan en droog blijven en lekker uitrusten op het zwaard en het gangbord om daarna weer -droog- door te zeilen.  En natuurlijk wel eerst even checken of je goed in beeld bent. VAKWERK en uitstekende PR. 
Tot slot: 
Dank aan het kernteam en de commissies die de onderdelen hebben georganiseerd. Het was mooi om te zien hoe die uitstekende en enthousiaste samenwerking tussen en met alle ZRZV-leden het thema verbinding zo treffend te zien, horen en voelen. Er zijn veel foto’s gemaakt, die hopen we zo snel en zo veel als mogelijk via de site op Flickr te kunnen bekijken. De foto’s van de vlootschouw staan al online! En hoewel een lustrum maar eens in de vijf jaar wordt gevierd, kunnen we onze verjaardag natuurlijk ook elk jaar in dezelfde geest(drift) en met hetzelfde inzet en plezier vieren!

“En, hoe was je weekend?”                  “UITSTEKEND!” 

Het bestuur