De 10e Dineke Bollaert tocht

Gepubliceerd op 21 september 2021

Op dinsdagochtend 29 augustus voeren we uit: vijf wherries gevuld met dames in roeitenue, die er zichtbaar zin in hadden. Al negen keer eerder roeiden we op deze dag de Dineke Bollaert-tocht.

Eerst een kleine terugblik. Sinds jaar en dag roeien we iedere dinsdagochtend onder de goed georganiseerde leiding van Dineke. Zij noteert wie er komen roeien, maakt een boten-indeling en zorgt dat er tempo gemaakt wordt bij het te water gaan. Bij onze terugkomst staat ze er weer, als een baken op de drukke vlotten.

Tien jaar geleden initieerde Erica van Swaay de ‘Dineke Bollaert-tocht’. Een tocht om Dineke in het zonnetje te zetten en te danken voor al het werk dat zij voor onze vereniging en met name ook voor de dinsdagochtend-roeiers verzet. We roeien dan via de sluizen en de IJssel naar het huis van Erica en Dirk-Jan, dat glorieus aan de rivier ligt, even na het pontje naar Hattem. Met koffie en zelf meegebracht lekkers brengen we er een paar aangename uurtjes door om daarna terug te roeien.

Deze keer, ter ere van de 10e DB-tocht, hebben Erica en Dirk-Jan ons vorstelijk onthaald op een volledig verzorgde lunch in een speciaal daarvoor neergezette feesttent. Er werd gespeeched op Dineke en getoast op haar en op onze gastvrouw en -heer. Tineke Hoving had weer een volgende versie geschreven van het lied ‘ons Mater van het water’ en Dineke werd hiermee uit volle borst toegezongen. Tot slot was het ook nog eens heerlijk zonnig weer. Mooier dan dat kon het niet worden en dat hoefde ook niet: we hadden een schitterende dag met elkaar!