Mastenbroek Marathon

Prachtige roeimarathon door de IJsseldelta

Zaterdag 8 september 2018
Zwolle–Kampen–Genemuiden–Hasselt–Zwolle
Info en inschrijven via de inschrijfpagina.
Vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mastenbroek Marathon 2018

De Zwolsche Roei- en Zeilvereeniging ZRZV organiseert op zaterdag 8 september 2018 de Mastenbroek Marathon, een prestatietocht en roeiwedstrijd vanaf de Westerveldse Kolk bij Zwolle.
De tocht is onderdeel van het KNRB Marathonklassement. Je kunt de tocht ook op zichzelf varen. Deelnemen in een sloep is dit jaar ook mogelijk.

De tocht voert je langs de Hanzesteden Zwolle, Kampen en Hasselt door de ecologische hoofdstructuur van Nederland, het Nationaal Park IJsseldelta. Prachtig roeiwater!

Route en etappes

Je team start in Zwolle bij roeivereniging ZRZV aan de Westerveldse Kolk. Via het Zwarte Water en het Zwolle-IJsselkanaal bereik je de Spooldersluis. Hier start de wedstrijd.

Over de IJssel vaar je in 15,2 kilometer naar Kampen waar de tussentijd wordt geklokt bij de Stadsbrug. Na de Stadsburg roei je nog 1,3 kilometer via de Ganzensluis naar de Kamper Roeivereniging IJssel aan het Ganzendiep.

Na een korte pauze start je hier opnieuw voor de tweede etappe. Je roeit via de Het Ganzendiep, de Goot, het Zwarte Meer en Zwarte Water weer naar de Westerveldse Kolk, een etappe van 30,5 kilometer. Je bent dan om de Mastenbroekerpolder heen gevaren, een polder drooggelegd in 1364!

Programma zaterdag 8 september 2018

7.30 uur   Secretariaat geopend en telefonisch bereikbaarZRZV Zwolle: start- en eindpunt
8.00 uur   Stuurliedenvergadering (Let op: vervroegd!)
8.30 uur   Boten te water
9.00 uur   Vertrek
14.00 uur  Aankomst eerste boten
17.00 uur  Aankomst laatste boten

Na afloop serveren we soep en broodjes.

Ga de uitdaging aan!

Wil je jouw team inschrijven ga dan naar de inschrijfpagina.
De inschrijving sluit op 2 september om 20.00 uur. 

Je roeit in een C2x+, C4x+, wherry of sloep. Het inschrijfgeld is respectievelijk €30, €50 of €40 per boot. Voor een sloep geldt €10 per deelnemer.
Het is mogelijk je eigen boot mee te nemen of, indien beschikbaar, een boot te huren bij de ZRZV.

Het inschrijfgeld kun je overmaken op rekening NL53 RABO 0160709768 t.n.v. ZRZV Zwolle onder vermelding van Mastenbroek Marathon en je verenigings-/ploegnaam.

Deelname aan deze tocht geschiedt geheel op eigen risico.
Heb je vragen, mail dan naar de wedstrijdleider via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Baankaart

baankaart