Notos aan de Beulakerwijde voor leden ZRZV

Gepubliceerd op 28 mei 2020

Van maandag 29 juni t/m 16 oktober ligt de Notos (Valk) met motor van onze vereniging aan de Beulakerwijde. Als je zeilbevoegd bent, kun je de Notos via het ZRZV afschrijfsysteem reserveren. Je kunt ook  2 * 4 uur reserveren op één dag. Er wordt een grote zelfredzaamheid en kennis verwacht van de Valk, ook in het omgaan met de motor.

In het ZRZV afschrijfsysteem in desktop modus, kun je voor de komende 40 dagen zien welke datums de Notos niet beschikbaar is i.v.m. andere reserveringen. Wil je een reservering die meer dan 3 dagen vooruit ligt, stuur dan een mail met datum en begin- en eindtijd naar zomerzeilen@zrzv.nl.  Je mag de Notos max. 2 dagen achter elkaar reserveren. Als je de dektent wilt gebruiken moet je die zelf meenemen vanaf ZRZV. (rode dektent, ligt op de zeilafdeling in de loods).

Je hoeft niet te betalen voor het gebruik van de Notos, wel voor de benzine. Er wordt van je verwacht dat je de motor vol benzine achterlaat of, indien weinig gebruikt, enkele euro’s doneert in het potje dat in de Notos ligt. De motor heeft een 1:100 mengsmering,  voor een 5 litertankje benzine moet je 50 ml olie toevoegen. De olie ligt in de Notos, de benzine moet je zelf halen.

Heb je schade veroorzaakt, dan betaal je het eigen risico voor de collectieve verzekering waar de boot onder valt.

Adres:
Jachthaven Heite, Beulakerweg 3, 7946 LX Wanneperveen (kaart)

Komende vanuit Zwartsluis, sla je op de Beulakerweg bij camping De Blauwe Hand linksaf, dan direct weer rechtsaf. Je kunt je auto parkeren voor de houten loodsen. Vervolgens loop je door de middelste loods, als je uit de loods komt ligt de Notos op de eerste plek aan de linkerkant. Er is ook een toiletgebouw, dit staat gezien vanaf de loods aan de andere kant van het woonhuis. Tevens is er een bushalte in de buurt.

Veel zeilplezier deze zomer op de Beulaker !

Ineke Bongers
Coördinator Zomerzeilen