Commissie aangepast roeien/zeilen

Aangepast en toegankelijk roeien bij de ZRZV


A-roeien staat voor Aangepast en Toegankelijk Roeien.
Claire, één van de deelnemers, noemt ons 'the A-team', “want”, zegt ze:
• Natuurlijk staat de A voor aangepast, maar ik zie het meer als de A van eerste letter van het alfabet: roeiers met een streepje voor.
• Vroeger was er een serie op televisie, die heel veel mensen nog zullen kennen: een groepje met gebruiksaanwijzing, die op een eigen wijze problemen aanpakte. En als ze het dan opgelost hadden eindigde het steevast met de woorden van Hannibal Smith:

"I love it when a plan comes together”

Activiteiten

De activiteiten bestaan uit:
• Toegankelijk roeien omvat alle activiteiten die voorzien in de juiste hulpmiddelen voor het in- en uitstappen en het in- en uitbrengen van boten. Zo klein als een geknoopte elastiek om de riem voor zichtbeperkten, zo groot als een mogelijkheid een boot in het water te krijgen zonder te tillen. Dit is behulpzaam gebleken voor de wel 17 mensen met allerlei beperkingen die hierdoor konden leren roeien en blijkt ook behulpzaam voor ouderen met til- en instapbeperkingen. Voorts hebben we diverse plannen ontwikkeld om die toegankelijkheid op het vlot te vergroten.
• Instructie van roeiers met een beperking die de roeihaal nog moeten leren of die met een nieuwe beperking willen blijven roeien. Dit vindt vooral plaats op zondagmiddag om half twee. Daarna is het om half vier 'Waterview tea-time', een gezelligheidsmoment waar andere roeiers en zeilers zich bij kunnen aansluiten.
• Roeiers die altijd met roeimaatjes roeien omdat zij ondersteuning nodig hebben of minder lang kunnen roeien hebben hun eigen A-team van roeimaten.

Roeimaat/instructeur worden?

Lijkt het je leuk om op zondagmiddag ook nog lekker op de kolk te zijn en wil je instructie geven of als roeimaat meeroeien? Meld je dan aan via E-captain (onder Aangepast roeien).
Ben je regelmatig op een ander dagdeel in de week beschikbaar laat ons dat dan ook weten via E-captain, want dan kun je wellicht roeimaat zijn in één van A-teams.

Als jij aangeeft op welke dagdelen jij minimaal eens per maand beschikbaar bent, dan kijken wij welke match we kunnen maken.

Vragen

Voor vragen kun je terecht bij Antoinette van Boom, Coördinator & Instructeur Aangepast Roeien via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..