Info-avond Blue Atlantics

Home Activiteiten Info-avond Blue Atlantics

12 november

Vrijdag 12 november 19.30 - 21.30 uur
grote zaal

Onder leiding van Johan Meidam en Jan Bezemer zijn vier dames aan het trainen voor de Talisker Whisky Atlantic Rowing Challange 2023; een roeitocht over de Atlantische Oceaan van zo’n 5000 kilometer!!
Om sponsoren aan te trekken, houden zij deze avond een bijeenkomst in de kantine.

 

‘In the wave of change, we find our direction’

Ilse Schuurman

Publicatie: maart 2021

Toen ik een maand geleden hoorde van de plannen om de Atlantische Oceaan over te roeien was ik gelijk getriggerd. Nog nooit had ik van de TWAC gehoord, maar ik was direct enthousiast en zocht alles op wat er maar te vinden was over deze race. Al snel bleek er nog een 4e roeier gezocht te worden en ik dacht, waarom niet? Dit komt op mijn pad en kan ik niet voorbij laten gaan. Een kans om zoiets waanzinnigs te gaan doen, een ervaring om voor altijd mee te nemen. Het helpt dat ik roeien heerlijk vind en door jaren wedstijden geroeid te hebben in een damessloep, weet ik hoe het is om op het water te zijn en er samen met je team voor te gaan. De Atlantische Oceaan over roeien is wel even andere koek en zal naast fysiek ook mentaal een zware uitdaging worden. Maar hé, dit is mijn leven en dat moet geleefd worden.

Alhoewel ik eerst voor gek werd verklaard, is het geweldig hoe mijn man, Jeroen en mijn twee dochters, Bibi en Puk mij steunen in mijn keuze. Samen wonen wij in het mooie Zwolle waar ik geboren en getogen ben. Door Corona, werk ik momenteel volledig vanuit huis maar ik hoop binnenkort weer lekker op de fiets naar mijn werk te kunnen bij de hogeschool waar ik werk als projectcoördinator. Net als dat  ik hoop dat de sportschool weer snel open gaat om mijn favoriete bodypump lessen weer te kunnen volgen. Naast mijn werk op de hogeschool geef ik mozaïeklessen in mijn atelier aan huis en geniet ik van gezellige momenten met vrienden. Wanneer ik in december 2023 aan de start sta om het grootste avontuur van mijn leven aan te gaan, ben ik 51 jaar. En als we een beetje doorroeien ben ik nog steeds 51 wanneer ik weer voet aan wal zet in Antigua. Ik kan niet wachten om te starten, maar ik besef… onze reis is al begonnen.


40 jaar, geboren in Emmen en opgegroeid in het kleine dorp Valthe. Via Groningen en een paar andere plekken sinds een aantal jaren helemaal gelukkig en op m’n plek in het mooie Zwolle. Naast m’n werk als international marketing consultant en een druk sociaal leven met familie en vrienden waar ik niet zonder kan, heeft sport altijd een grote rol in m’n leven gespeeld. Niet sporten heeft een grote impact op mijn humeur. 😉 Veel verschillende en leuke sporten hebben de revue gepasseerd, maar toen ik in Zwolle het sloeproeien leerde kennen was ik volledig om: wat tof! Hooked vanaf de eerste keer dat ik in de sloep stapte…

Het kriebelde al een hele tijd en de TWAC2020 maakte het gevoel van “dit moet ik doen” nog sterker. Een “once in a lifetime experience” ver buiten m’n comfortzone. Een grote fysieke en mentale uitdaging. Volledig op jezelf en je teamgenoten aangewezen zijn. Hoe gaaf is dat! Ik sprak met mezelf af: of je laat het nu los en daarmee is het klaar, of je maakt er nu werk van. En dat deed ik, en een paar weken later deden we dat samen: ons team was compleet en de inschrijving gedaan. Wat een onwijs goed gevoel!

Ingrid Voorn

Publicatie: maart 2021


Margot Vries

Publicatie: maart 2021

52 jaar moeder van 2 kids, Cato en Teun. Geboren in Joure, een klein dorpje in Friesland. Opgegroeid op en in het water (wedstrijdzwemmen, windsurfen, zeilen en schaatsen). Voor mijn studie ben ik in Zwolle gaan wonen en na heel veel (lees: héél veel) omzwervingen weer terug in Zwolle beland. Redelijk centraal voor mijn werk als Store Developer met als basis Amsterdam; de trein brengt je overal. Normaal heb ik een druk sociaal leven met mijn familie en vrienden, maar door COVID-19 is het allemaal even anders en kan ik niet wachten om mijn ouders een knuffel te geven, met vriendinnen naar een concert te gaan en dat sporten in team- of groepsverband voor mijn leeftijd weer mag. Sporten is voor mij erg belangrijk. Het geeft me energie, vooral buitensporten. 13 jaar geleden ben ik begonnen met roeien waarna ik 2 jaar later ben overgestapt naar het sloeproeien. Zelfs na zo’n lange tijd op het water, ben ik nog lang niet klaar met roeien.

Dus toen Ingrid kwam met de vraag of ik de Atlantische Oceaan over wilde roeien, hoefde ik er maar heel even over na te denken. Wat een avontuur, ver van alles wat je lief is, maar met vriendinnen die je vertrouwt en waar ik heel graag deze uitdaging mee aanga. Wat een waanzinnige ervaring gaat dit worden. Wordt het zwaar? Absoluut!


48 jaar en geboren in Utrecht. Op jonge leeftijd met mijn ouders en broer verhuist naar Zwolle waar ik al lange tijd met veel plezier woon. Ik heb een zoon van 17, Noa en een dochter van 14, Pien en ben gelukkig getrouwd met Vincent. Ik werk als Locatiemanager in de kinderopvang en organiseer daarnaast elk jaar de Zwolse Grachtenrace, een sloepenrace die onderdeel is van de FSN Sloeproeicompetitie. Buitensporten en water heeft mij altijd aangetrokken en daarom ben ik 17 jaar geleden begonnen met sloeproeien. Een prachtige sport waarin kracht, uithoudingsvermogen en teamspirit centraal staan.Samen een prestatie leveren, doorzetten en je eigen grenzen verleggen, heerlijk!

Ik volg de TWAC al een aantal jaren en elke keer denk ik, wat is dit geweldig. Hoe gaaf zou het zijn om dit zelf te doen. Spannend, avontuurlijk en een mentale uitdaging. Nu mijn kinderen groot zijn ook een kans om echt iets voor mijzelf te doen. En nu is het zover, we hebben een team en wat voor één! The Blue Atlantics, wat ben ik trots!

Marije van de Bor

Publicatie: maart 2021


Lucas Voorn

Publicatie: mei 2021

Mijn naam is Lucas Voorn, 60 jaren jong, getrouwd en 3 kinderen.

Het damesteam “Blue Atlantics” gaat in december 2023 van start voor een gigantische roeirace over de oceaan.

Dit kan natuurlijk niet ongetraind. De dames hebben mij benaderd om dit proces te gaan begeleiden. Ik kom niet uit de roeisport, maar heb vorig jaar voor het eerst in een sloep gezeten en een rondje gemaakt door de grachten van Zwolle.Wat ik wel meeneem is veel ervaring uit de sportwereld. Ik ben al 40 jaar werkzaam in de sport. Eerst 15 jaar als sportinstructeur bij Defensie en sinds 25 jaar als sportinstructeur in het gevangeniswezen. Mijn uitdaging ligt in het feit dat de dames uiteindelijk fit en in topvorm aan de start moeten verschijnen.

Ik ben gespecialiseerd in het opstellen van trainingsprogramma’s. De roeisport is nieuw voor mij, maar dat maakt dit project juist extra interessant. Daarnaast heb ik veel contacten in de sportwereld, dus ik heb er alle vertrouwen in dat dit helemaal goed gaat komen!

Duidelijk is wel dat er nog bergen werk verzet moet worden. Niet alleen door mij, maar vooral ook door de dames!